Miért egyedi rendszer?

Miért nem joomla vagy wordpress? Azért mert az egyedi rendszer minden elemét én programoztam. Bármikor, bármelyik részét módosítani tudom a felmerülő igények szerint. Ennek pedig sok előnye van.

Rendszer történet

Úgy emlékszem 2007-et írtunk, amikor már több weboldalt készítettem és kezeltem. Az honlapok napi frissítése, karbantartása olyan többletmunkával járt, hogy mindenképpen meg kellett oldanom ezt a problémát. Olyan megoldást kerestem, amivel a megrendelőink maguk tudják a weboldalt szerkeszteni. Menüpontokat, cikkeket, képeket és mindent, ami egy honlapon csak változtatni kell.

Első gondolatként adta magát az akkor elérhető CMS rendszerek valamelyike (Drupal, Jooma, Wordpress). Kipróbáltam, nézegettem, teszteltem mindhármat. Végül arra jutottam, hogy egy átlagos weboldal tulajdonos (a saját munkája mellett) ezt így nem fogja tudni megfelelően kezelni.

Ráadásul a Civertan Stúdió elsősorban grafikai tervezéssel foglalkozott. A weboldalakat is az elkészült arculatokhoz kellett igazítani. A CMS rendszerekhez elérhető template-ek pedig nem adták meg ehhez a megfelelő grafikai szabadságot.

Átbeszéltem a lehetőségeket a stúdió vezetőjével és végül döntés született: Létre kell hozni egy olyan rendszert, ami alá szabadon tudunk grafikai megjelenést tervezni. A webmotornak tudnia kell minden olyan tartalmat kezelni, ami felmerülhet. A szerkesztésnek pedig olyan egyszerűnek kell lennie, amivel bárki elboldogul egy órányi oktatás után. 2007-ben létrehoztam az egyedi tartalomkezelő rendszer első verzióját.

Az egyedi honlap előnyei

Az azóta eltelt idő alatt számtalan átalakításon, újításon esett át a weboldal motor. Mindig reagáltam az aktuális trendekre és annak alapján alakítottam át tartalom kezelőt. A weboldal készítés alapelve viszont végig ugyanaz maradt: Egyszerű legyen, könnyen kezelhető, áttekinthető és grafikailag szabad. A legfontosabb pedig, hogy bármikor bővíthető legyen olyan elemekkel, amit a megrendelő kér. Sokféle különleges modult írtam az alap kiépítéshez, az apró kérdőívektől, a komplett webáruházig. Ezek most is kérhetők, beépíthetők. Ha pedig egyéb kérése van, akkor arra egyedi programot írok.

Ha tőlem rendeli meg a weboldalkészítést, nem fogja megbánni

Alap kiépítésben alacsony áron, egyedi grafikával rendelkező weboldalt kap. Telepítve, kezdő tartalommal feltöltve. Egy óra alatt skype-on betanítom a szerkesztői felület használatát. Ezután önállóan tudja majd szerkeszteni honlapját. A több napos, fizetős CMS kezelői tanfolyamokat pedig nyugodtan elfelejtheti.